پایان نامه عوامل موثر در کاربست ارزشیابی توصیفی از دیدگاه معلمان و والدین

پایان نامه عوامل موثر در کاربست ارزشیابی توصیفی از دیدگاه معلمان و والدین پایان نامه عوامل موثر در کاربست ارزشیابی توصیفی از دیدگاه معلمان و والدین

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 751 KB

تعداد صفحات : 158

بازدیدها : 395

برچسبها : پایان نامه ارزشیابی توصیفی

مبلغ : 14000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی عوامل موثر در کاربست ارزشیابی توصیفی از دیدگاه معلمان و والدین دانش آموزان پایه دوم و سوم ابتدایی

این پایان نامه به منظور بررسی عوامل موثر در کاربست ارزشیابی توصیفی از دیدگاه معلمان و والدین دانش آموزان پایه دوم و سوم ابتدایی شهر اردبیل انجام شده است. روش تحقیق توصیفی، از نوع همبستگی بود جامعه آماری پژوهش را معلمان پایه دوم و سوم ابتدایی شهر اردبیل که بنابر آمار 700 نفر (260 نفر در ناحیه یک و 440 نفر در ناحیه دو) و والدین دانش آموزان پایه دوم و سوم ابتدایی شهر اردبیل که بنابر آمار 16300 نفر (8600 نفر در ناحیه یک و 7700 نفر در ناحیه دو) تشکیل داد...

بیان مساله

ارزشیابی پیشرفت تحصیلی یکی از عناصر مهم و اساسی برنامه های درسی و نظامهای آموزش و پرورش جهان به شمار می رود. صاحب نظران آموزشی، سنجش و ارزیابی را به عنوان عنصر بنیادی برای اصلاح و مدارس، بهبود آموزش معلم و یادگیری دانش آموزان در نظر می گیرد. ارزشیابی تحصیلی فعالیتی است که معلم، در جریان تدریس خود انجام می دهد. این فعالیت شامل جمع آوری اطلاعات و داوری درباره ی وضیعت یادگیری و پیشرفت دانش آموز است. در کشور ما، سالهای متمادی ارزشیابی تحصیلی از یک سنت خاصی پیروی کرده است. در بررسی آیین نامه ها و دستورالعملهای که توسط نهاد عالی سیاست گذاری یعنی شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شده است رویکرد یکسانی دیده می شود. ارزشیابی مبتنی بر امتحان و پرسشهای کلاسی که آنهم نوعی امتحان است با ملاکهای (0-20) در این روند هشتاد ساله وجود داشته است. ارزشیابی پیشرفت تحصیلی از عناوین برجسته ای است که مورد توجه ویژه بیشتر صاحب نظران و سیاست گذاران آموزشی قرار گرفته است. ارزشیابی از پیشرفت تحصیلی عمدتا به دو صورت تکوینی (امتحانات پایانی) و تراکمی (امتحانات مرحله ای) انجام می گیرد. ارزشیابی تکوینی در طول دوره آموزشی و در پایان هر واحد درسی به منظور سنجش میزان دست یابی به اهداف آموزش آن واحد درسی اجرا می شود.

نظام ارزشیابی متداول فعلی عامل پدید آمدن تعارضات و آسیب های در مبانی فلسفی، فرهنگی، روان شناختی، جامعه شناختی و اداری آموزش و پرورش شده است.

ارزشیابی کمی و ضعفهای آن

ارزشیابی کمی یعنی ارزشیابی رایج در نظام آموزشی کشور که در آن آموخته های فراگیران در طول یک دوره آموزشی با استفاده از مقیاس فاصله ای (20-0) اندازه گیری می شود.

ارزشیابی کمی برای اثبات واقعیتها به صورت عددی، برای پیش بینی و برای نشان دان روابط علت و معلولی مورد استفاده قرار می گیرد. در ارزشیابی کمی داده ها کمی اند و روشهای جمع آوری داده ها نیز کمی اند. ارزشیابی کمی بر اعداد، اندازه گیری و استدلال استقرایی مبتنی است.

ارزشیابی کمی با وجود اینکه حدود 80 سال است که در نظام آموزشی ما اجرا می شود اما ضعف هایی هم دارد که امروزه وجود آن ضعف ها بر هیچ کس پوشیده نیست و نتایج تحقیقات متعدد هم برخی از آنها را نشان داده است. آزمون تیمز که در سال های 1995 تا 1999 در ایران اجرا شده است، نشان داد که نظام ارزشیابی رایج در مدارس ایران عملا فرایند یاددهی یادگیری کلاس درس را محدود نموده است و از بعد فرایندی بسیار ضعیف عمل کرده اند. نتایج حاصل از مطالعات بین المللی نیز بسیار نگران کننده است، چرا که در این آزمون نتایج عملکرد دانش آموزان ایرانی بسیار ضعیف است.

اهداف طرح ارزشیابی توصیفی

بهبود کیفیت فرایند یاددهییادگیری

جریان یادگیری به گونه ای است که هم اکنون در کلاسها جریان دارد، عمدتا بر کمیت تاکید دارد و دانش آموزان و معلم تلاش می کنند سطح نمرات پیشرفت تحصیلی را به حد مورد انتظار (نهایتا20) برسانند.بر این اساس عملا کیفیت آموزش فدای این منظور می شود.طرح ارزشیابی توصیفی تلاش می کند با سوق دادن توجه و جهت گیری یاددهی-یادگیری از محفوظات و انباشت ذهن دانش آموزان و بیان آن از طریق نمره و عدد به یادگیری عمیق و ماندگار و کاربردی و توصیف آن با کمک روشهای متنوع کیفی به بهبود کیفیت یادگیری منجر شود.

فراهم نمودن زمینه مناسب برای حذف فرهنگ بیست گرایی

مقایس کمی(20-0) و توجه شدید به آن، نظام آموزشی را دچار آسیب بزرگی نموده است.در صورتی که در طرح ارزشیابی توصیفی آنچه اهمیت دارد این است که کودک چه بهروری از فرصت یادگیری برگرفته است، چه وضیعتی دارد، نه صرفا نمره آن هم کسب نمره بیست.

تاکید بر اهداف آموزش و پرورش از طریق توجه به فرایند یادگیری به جای تاکید بر محتوا

در طرح ارزشیابی توصیفی به جای اینکه مجموعه دانش و اطلاعات در زمینه یا موضوعی خاص مدنظر باشد، اهداف و انتظارات سیستم آموزشی از معلم و دانش آموزان مورد توجه قرار می گیرد.در حالی که در وضیعت فعلی آنچه اساس و مهم است کسب نمره و افزایش محفوظات و در نهایت افزایش معدل است و آنچه مورد غفلت قرار می گیرد عملکرد واقعی است....

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول: کلیات

مقدمه

بیان مساله

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهداف تحقیق

سوالات تحقیق

تعارف مفهومی و عملیاتی تحقیق

فصل دوم: ادبیات و پیشینه ی پژوهش

مقدمه

مبانی نظری تحقیق

تعریف ارزشیابی

اهمیت ارزشیابی

ارزشیابی در ایران

سنجش برای یادگیری

ارزشیابی کمی و ضعفهای آن

ارزشیابی تکوینی

ارزشیابی توصیفی

طرح ارزشیابی توصیفی

آسیب شناسی نظام موجود ارزشیابی

مبانی و اصول ارزشیابی توصیفی

اهداف طرح ارزشیابی توصیفی

ویژگیهای ارزشیابی توصیفی

چگونگی اجرای ارزشیابی توصیفی

راههای اشاعه ارزشیابی توصیفی

ابزارهای اندازه گیری در ارزشیابی توصیفی

محورهای اساسی در یادگیری فرایند مدار و ارزشیابی کیفی توصیفی

آثار و مزیتهای ارزشیابی توصیفی

موانع یا چالشهای ارزشیابی توصیفی

تحقیقات،پیشینه و سابقه موضوع

تحقیقات انجام شده در داخل کشور:

جمع بندی

تحقیقات انجام شده در خارج از کشور

جمع بندی

فصل سوم: روش تحقیق

مقدمه

روش تحقیق

جامعه آماری

روش نمونه گیری و تعیین حجم نمونه

روش و ابزار جمع آوری اطلاعات

روایی پرسشنامه

پایایی پرسشنامه

روش تجزیه و تحلیل آماری

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه

یافته های توصیفی

یافته های مربوط به سوالات تحقیق از دیدگاه معلمان

یافته های مربوط به سوالات تحقیق از دیدگاه والدین

فصل پنجم: جمع بندی، نتیجه گیری و ارایه پیشنهاد

مقدمه

تبیین یافته های مربوط به سوالات تحقیق

نتیجه گیری

محدودیت ها

پیشنهادها

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید