پروپوزال رابطه از خود بیگانگی و تعهد سازمانی با اثر بخشی کارکنان

پروپوزال رابطه از خود بیگانگی و تعهد سازمانی با اثر بخشی کارکنان پروپوزال رابطه از خود بیگانگی و تعهد سازمانی با اثر بخشی کارکنان

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 292 KB

تعداد صفحات : 43

بازدیدها : 395

برچسبها : پروپوزال از خود بیگانگی تعهد سازمانی اثربخشی کارکنان

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود روش تحقیق بررسی رابطه از خود بیگانگی و تعهد سازمانی با اثر بخشی در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در سال 91

معرفی پروپوزال و تحقیق بررسی رابطه از خود بیگانگی و تعهد سازمانی با اثر بخشی در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در سال 91

بیان مساله:

امروزه در سازمان ها به منابع انسانی به عنوان مهمترین منابع سازمان نگریسته می شود و مدیران به خوبی دریافته اند که مهمترین عامل کسب مزیت رقابتی، منابع انسانی سازمان می باشند، از این رو امروزه توجه به مقوله تعهد و وفاداری منابع انسانی به سازمان و انجام هر چه بهتر نقش های اختصاص یافته به آنها و حتی وظایف فرانقشی توسط منابع انسانی یکی از دغدغه های جدی مدیران سازمانها می باشد. تعهد سازمانی یک نگرش است. یک حالت روانی است که نشان دهنده نوعی تمایل، نیاز و الزام جهت ادامه اشتغال در یک سازمان می باشد. تمایل یعنی علاقه و خواست قلبی فرد برای ادامه خدمت در سازمان، نیاز یعنی فرد به خاطر سرمایه گذاری هایی که در سازمان کرده ناچار به ادامه خدمت در آن است و الزام عبارت از دین، مسؤولیت و تکلیفی است که فرد در برابر سازمان دارد و خود را ملزم به ماندن در آن می بیند از دیدگاهی دیگر، تعهد سازمانی نوعی احساس وابستگی و تعلق خاطر به سازمان است. بنابراین تعهد سازمانی یک نگرش درباره وفاداری کارمندان به سازمان است، و یک فرایند مستمری است که از طریق آن اعضای سازمان علاقه خود را به سازمان و موفقیت و کارایی پیوسته آن نشان می دهند.

بدیهی است تعهد سازمانی کارکنان زمانی ارزشمند خواهد گردید که بر روی عملکرد سازمان تاثیر مثبت داشته و موجب ارتقاء بهره وری سازمان گردد، از این رو این پژوهش به بررسی تحقیقات مختلف صورت گرفته در این زمینه پرداخته و به تاثیرات تعهد سازمانی کارکنان بر عملکرد سازمان اشاره دارد. کارائی، اثربخش و بهبود عملکرد از مهمترین اهداف یک سازمان محسوب می شود و هر سازمانی سعی در تقویت این ستادها از طریق گوناگون دارد. از خودبیگانگی کارکنان در کنار متغیر تعهد سازمانی، یکی دیگر از عوامل موثر بر اثربخشی کارکنان است. ماهیت و سرشت فراگرد بیگانگی به عنوان یک مجموعه بهم پیوسته نیازمند بررسی عوامل اجتماعی و روانی تواما در ارتباط و همبستگی با یکدیگر است. به این واقعیت باید توجه نمود که انسان هم سازنده ی جامعه و تاریخ است و هم زیر تاثیر فراورده های خود می باشد. بیگانگی ابعاد گسترده ای دارد ولی در این بررسی تاکید بر نوع بیگانگی از کار است که البته یک پدیده بسیار تاثیرگذار فردی و اجتماعی است. زیرا کار مهم ترین رسالت و مهم ترین عمل اجتماعی انسان اجتماعی است و انسان بدون کار هویتی نداشته و تمامی هویت تاریخی و تکامل انسانی همانا تاریخ، کار اجتماعی اوست و به همین دلیل می توان گفت که انسان، بیگانه از کار در واقع هم از خود و هم از اجتماعی و محیطی که در آن زیست می کند بیگانه است.

دلایل زیادی وجود دارد از اینکه چرا یک سازمان بایستی سطح تعهد سازمانی اعضایش را افزایش دهد.پورتر و همکارانش اول اینکه تعهد سازمانی یک مفهوم به نسبت جدید بوده و به طور کلی با وابستگی و رضایت شغلی متفاوت است .و دوم اینکه پژوهش ها نشان داده است که تعهد سازمانی با پیامدهایی از قبیل رضایت شغلی، حضور، عملکرد و تمایل به ترک خدمت رابطه دارد. تعهد سازمانی کارکنان ی تواند پیامد مثبت بسیاری داشته باشد. کارکنانی که تعهد بالایی دارند نظم بیشتری در کار خود دارند، مدت بیشتری در سازمان می مانند و بیشتر کار می کنند. مدیران باید تعهد و پایبندی کارکنان به سازمان را حفظ کنند.

همچنین در مورد رابطه احساس ازخودبیگانگی و اثر بخشی می توان چنین تبیینی را مطرح نمود که هر چه کارکنان دانشگاه، بیشتر دچار مشکلات درونی و عدم انسجام باشد، کمتر مجال تفکر و فعالیت یافته و بنابراین اثربخشی کمتری خواهند داشت و برعکس، هر چه کارکنان دانشگاه با خود صمیمی تر باشد و انسجام درونی بیشتری داشته باشد، احساس وجود و تعلق و هویت بیشتری می نماید و در نتیجه، احساس اثربخشی بیشتری می کند. اثربخشی سازمانی عبارت از میزانی است که یک سازمان با استفاده از منابع خاص و بدون هدر دادن منابع خود و بدون فرسوده کردن غیر ضروری اعضا و جامعه خود، اهدافش را برآورده می کند.در واقع اثربخشی سازمانی، درجه نزدیکی یک سازمان به هدف هایش را نشان می دهد.

تغییر در میزان بهره وری کارکنان دانشگاه به سبب ماهیت اهداف و فعالیتها ،اهمیت بسیار بالایی در ارائه خدمات به دانشجویان و مراجعان را ایفا می کند. در بیشتر کشورها هزینه های نیروی انسانی بسیار بیشتر از هزینه های سرمایه ای است. از آن جائیکه کارکنان ، هم هزینه اصلی و هم محرک اصلی ایجاد ارزش هستند، به همین علت در مطالعات روان شناسی صنعتی و سازمانی درغرب، مساله تعهد سازمانی و از خودبیگانگی کارکنان و به تبع آن اثربخشی آنها بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.

پژوهش حاضر به بررسی رابطه از خود بیگانگی و تعهد سازمانی با اثر بخشی در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل می پردازد.

عوامل موثر بر تعهد سازمانی

مدل نظری مودی

مودی در مدل نظری خود 4 دسته از پیش شرطهای تعهد سازمانی را بیان نموده است.

الف) ویژگیهای شخصی و فردی همچون سن، جنس، میزان تحصیلات، نژاد، و سابقه خدمت و ... تاثیر قابل توجهی در میزان تعهد فرد به سازمان متبوعش دارد.

ب) ویژگیهای مرتبط با نقش همچون حیطه شغل با چالش شغلی، تضاد نقش و ابهام نقش از عوامل دیگر مرتبط با تعهد سازمانی محسوب می شود.

ج) ویژگیهای ساختاری همچون بعد و اندازه سازمان، میزان تمرکز و رسمیت سازمانی، حیطه کنترل و نظارت، معرف عوامل موثری هستند که موجب تعهد سازمانی پرسنل می شوند.

د) تجربیات کاری که در طول زندگی کاری فرد در سازمان رخ می دهد به عنوان عامل عمده ای است که بر میزان وابستگی روانی کارکنان به سازمان و حتی کارکنان نسبت به شغل خود احساس مثبت و خشنودی و رضایت داشته باشند و زمانی که پرسنل احساس اعتماد و اطمینان نسبت به سازمان داشته باشد به همان نسبت بر میزان تعهد سازمان پرسنل افزوده می شود. بر اساس این مدل، رضایت شغلی بلافاصله پس از ورود در سازمان شکل می گیرد و در حالی که تعهد سازمانی به کندی رشد می یابد. لذا رضایت شغلی، پیش شرط تعهد سازمانی است. در مدل نظری فوق، تعهد سازمانی موجب حضور فعال فرد در سازمان می شود، میزان تمایل به ادامه فعالیت فرد رد موسسه افزایش یافته و در نهایت عملکرد شغلی او بیشتر می شود.

مهمترین نتایج تعهد سازمان

1)افزایش تمایل به ماندن در سازمان و کاهش ترک خدمت

2)عملکرد شغلی بهتر و بهره وری بالا

3) موافقت و همکاری با تغییرات سازمان

4) غیبت و تاخیر کمتر.

نظریه از خود بیگانگی

یکی از عوامل مؤثر که در کاهش آمادگی - به خصوص آمادگی ذهنی - افراد جهت پذیرش مسئولیت های مختلف اجتماعی اقتصادی و توانایی آنها برای شرایط کنترل حاکم بر سرنوشت خود نقش مهمی ایفا می کند، از خود بیگانگی است. از خود بیگانگی مسأله ای است که برنگرش افراد اثر گذاشته و از طریق آن بر روی رفتار آدمیان مؤثر است. این مسأله امکان کنترلروابط و پیش بینی شرایط آینده و تصمیم گیری های عقلایی برای رسیدن به رشد و تعالی را درافراد کاهش داده و از آنان افرادی منفعل می سازد. از خود بیگانگی، به طور خلاصه، به معنی دور شدن از ارزش ها و فضایل اخلاقی و انسانی و فراموش کردن کمالات و غفلت از خود اصیل و واقعی و گم کردن مسیر درست هدایت است. علت اساسی این کاستی بزرگ و سرچشمه آن، غفلت از خویش و فراموش کردن خود است واین، سرآغاز سقوط از جایگاه واقعی انسان است.

ملوین سیمن بیگانگی اجتماعی را نوعی احساس یا وضعیتی می داندکه هر فرد در رابطه با خود دیگران و جامعه از خود بروز می دهد، وی ضمن این تعریف از بیگانگی ،صور و انواع تظاهرات رفتار بیگانه گونه را در پنج نوع احساس بی قدرتی،احساس بی هنجاری، احساس انزوای اجتماعی، احساس بی معنایی و احساس تنفر از خویشتن نشان داده است ...

فهرست مطالب تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق

مبانی نظری تحقیق

اهداف کلی تحقیق

اهداف جزئی تحقیق

سؤالات و فرضیه ها

تعاریف مفهومی متغییرها

تعاریف عملیاتی متغییرها

جامعه آماری

نمونه ی آماری

ابزارهای اندازه گیری و جمع آوری اطلاعات

روش تجزیه و تحلیل داده ها

روش تحقیق

منابع و ماخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید