پایان نامه بررسی میزان رعایت استانداردها در واحد مدارک پزشکی بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمان

پایان نامه بررسی میزان رعایت استانداردها در واحد مدارک پزشکی بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمان پایان نامه بررسی میزان رعایت استانداردها در واحد مدارک پزشکی بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمان

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 143 KB

تعداد صفحات : 70

بازدیدها : 206

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه بررسی میزان رعایت استانداردها در واحد مدارک پزشکی بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمان در 70 صفحه ورد قابل ویرایش

پایان نامه بررسی میزان رعایت استانداردها در واحد مدارک پزشکی بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمان در 70 صفحه ورد قابل ویرایش 

یكی از بخش های مهم بیمارستان كه از نظر اطلاعاتی حقوقی تجزیه و تحلیل عملكرد           بخش های بیمارستان پژوهش های پزشكی و مطالعات اهمیت بسزایی دارد ، بخش نگهداری اسناد و مدارك پزشكی است . بخش مدارك پزشكی را محور توسعه فرمای سایر بخش ها دانستند .

خدمات این بخش موجب افزایش كیفیت در خدمات سایر تخصص های شاغل در هر مركز و مدیریت آن می شود . پایگاه و نقش مدارك پزشكی به عنوان یك تخصص و ابزار مؤثر در افزایش كیفیت خدمات بهداشتی – درمانی استفاده بهینه از امكانات و منابع بیمارستانی و حمایت از سایر تخصص های بهداشتی و درمانی بیمار ، آشكار ساخته است .

امروز مدارك پزشكی ، مجموعه ای جمع آوری شده از اطلاعات حیاتی و تاریخچه ی درمانی بیمار است . تصمیم گیری بر اساس اطلاعات صحیح و درست در محیط های بهداشتی درمانی موجب ارزش افزوده های زیادی در زمینه ی ارتقای كیفیت خدمات ، استفاده صحیح از منابع كاهش سایر هزینه ها و ارتقای كیفیت خدمات ، استفاده صحیح از منابع كاهش سایر هزینه ها و ارتقای میزان رضایت دریافت كنندگان می شود .

بخش مدارك پزشكی بیمارستان ها موظف است در هر صورت چه ارجاع بیمار به سطح بالاتر و یا ترخیص بیمار با یك برگ خلاصه پرونده برای ادامه درمان بیمار و اطلاع رسانی به پزشكان سایر مراكز اعم از سرپایی و بستری در اختیار بیمار قرار دهد . نقش اطلاعات و اطلاع رسانی در نظام ملی بهداشت و درمان به قدری حیاتی و تعیین كننده است كه گاهی اوقات ارزش آن را می توان به اندازه نجات انسانی از مرگ برشمرد .

اساسی ترین وظیفه تخصصی مدارك پزشكی در سیستم بهداشت و درمان ، اطلاع رسانی به عوامل مختلف سیستم بهداشت و درمان برای تحقق اهداف نظام است و فلسفه و اساس ایجاد رشته تخصصی مدارك پزشكی در مراكز عالی ، مدیریت اطلاعات هدفمند در هر مركز و نهایتاً در كل نظام ارائه خدمات بهداشتی – درمانی كشور است .

مدارك پزشكی ابزاری است كه هر كس متناسب با تفكر و سطح تخصصش می تواند در جهت ارتقای خدمات و وظایف خود از آن استفاده كند و در این رهگذر هر چه تفكر سیستمی به عنوان بزرگترین نیاز مدیریتی در بیمارستان ها و مراكز درمانی بیشتر حاكم باشد به مدارك پزشكی ارزش و بهای بیشتری از طرف مدیریت داده خواهد شد .

با توجه به این كه این واحد از مهمترین مراجع دستیابی به اطلاعات بهداشتی و درمانی در رابطه با بیمار و افراد و نحوه مدیریت و كارایی پرسنل بهداشتی درمانی است برای اینكه مدارك پزشكی كارایی خود را بهتر نشان دهد تحقیق در مورد معضلات و مشكلات بخش  و مقایسه آن با استاندارد چهانی از ضروریات به نظر می رسد .

2-1 بیان مسئله

واحد مدارك پزشكی به عنوان گنجینه اطلاعاتی جایگاه خاصی در زمینه ی تحقیقات         بهداشتی – درمانی دارد و چون آن از ضروریات حتمی یك بیمارستان است . پرونده های بیمارستان در واحد مدارك پزشكی وسیله ای با ارزش و قابل اعتمادی جهت مدیریت و برنامه ریزی های خدمات بهداشتی – درمانی است . اولین هدف از نگهداری مدارك پزشكی ارتقای سطح كیفیت درمان بیماران است . مدارك پزشكی برای تشخیص فوری ، درمان به موقع ، رفاه بیمار در مراجعات بعدی و در زندگی آینده ی او یك امر حیاتی است . ( صدقیانی 1377 )

هر كشوری خواه ناخواه دارای استاندارد یا معیار برای ارائه خدمات بهداشتی – درمانی است . ویژگی این معیارها از كشوری تا كشور دیگر و حتی بر حسب منطقه متفاوت است . نظام بهداشتی درمانی به هر صورتی كه باشند خواه با مشاركت بخش دولتی یا خصوصی وجود استانداردهای روشن و جامع به منظور ارزیابی ارائه خدمات بهداشتی – درمانی اجتناب ناپذیر می نماید . باید گفت بدون وجود استانداردها امكان ارزیابی مراقبت های بهداشتی – درمانی نیز وجود نخواهد داشت . ( صدقیانی 1377)

در بررسی بخش مدارك پزشكی برخی از بیمارستانهای كشور مشخص گردید كه عامل مهم وسایل و تجهیزات ، صلاحیت پرسنل و نیز كاربرد سیستم ها و روش های صحیح در پیشرفت این بخش تأثیر بسزایی دارد .

 

3 2 مطالعات انجام شده در جهان

در تحقیق آندرسون و هلت ( Anderson) و (H0LT) (1992) مطالعه ای بر روی بخش مدراك پزشكی 109 بیمارستان كه در سال 1990 توسط شورای استاندارد های مراقبت بهداشتی استرالیا مورد ارزیابی قرار گرفته پیشنهاداتی از این شورا جهت اصلاح بخش مدارك پزشكی خود دریافت كرده بودند انجام دادند . در این تحقیق عملكرد بخش مدارك پزشكی در مورد برابر گذاشتن توصیه های سال 1990 شورای استانداردهای مراقبت بهداشتی استرالیا و میزان جواب به این پیشنهاد مورد بررسی قرار گرفته است . قسمتی كه بیشترین پیشنهاد در مورد اصلاح آن صورت گرفته بود محتوای مدارك پزشكی و سایر قسمت های مربوط عبارت بودند از اطمینان كیفیت ، ساماندهی و مدیریت و مكانی برای تحقیق در درون بخش مدارك پزشكی .

نتایج حاصل حاكی است كه 75 % از مجموع 330 پیشنهاد ارائه شده جهت اصلاح بخش مدارك پزشكی در سال 1990 تا زمان انجام تحقیق اخیر به طور كامل توسط بخش مدارك پزشكی به اجرا گذاشته شده بودند و 17 درصد آنها تا اندازه ای اجرا شده بودند به طور خلاصه این تحقیق                 قسمت هایی از بخش مدارك پزشكی را كه نیاز به بهبود داشتند و بایستی برای مدیران بیمارستان ، مسئولین مدارك پزشكی و كادر درمانی در فرایند ارتقای اطلاعات مراقبتی بیماران سودمند باشند روشن ساخت .

در تحقیقی كه توسط ( Recad Breding ) medico  ( MRB) در سال 1993 بر روی بیش از 400 بیمارستان در آمریكا انجام شد به این نتیجه رسیدند كه عوامل بسیار زیادی بر تعداد پرسنل بخش مدارك پزشكی تأثیر دارد ، از جمله كارایی كه در بخش در هر واحد انجام می شود . تعداد بیماران مرخص شده ، تعداد ویزیت های سرپایی ، كارهای ناشی از تخت غیر فعال حتی مسیری كه پرونده ها برای تكمیل شدن و فایل شدن طی می كنند اما عامل اصلی در بیمارستان تعداد تخت می باشد .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید