دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 25 KB
تعداد صفحات : 53
بازدیدها : 224
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلمقاله بررسی اعتیاد اینترنتی در نوجوانان
فهرست مطالب:
مقدمه
اعتیاد اینترنتی:وجود یا عدم وجود؟
اعتیاد اینترنتی :جستاری در معنا
علائم اعتیاد اینترنتی
گونه شناسی اعتیاد اینتر نتی وشاخصه های هر یک
دیدگاهها ونظریه ها
اعتیاد به اینترنت ونظارت والدین
نتایج برخی ازمطالعات و تحقیقات تجربی در اعتیاد اینترنتی
منابع
بخشهایی از متن:
مقدمه
استفاده از اینترنت، یكی از جلوههای آشكار دنیای مدرن و ابزاری مهم برای آموزش نسلنو بهشمار مىآید. اینترنت در همه جا حضور دارد: در خانه، در مدرسه، و حتی در مراكز خرید. طبق برآورد صورت گرفته، در سال 1981، 66 میلیون نفر از مردم آمریكا به اینترنت دسترسی داشتهاند كه در سال 1999 شمار آنها به 83 میلیون رسیده است (Biggs,2000:1). بیشترین كاربران اینترنت جوانان هستند. نتایج تحقیقات انجام شده در ایالات متحده نشانگر آن است كه استفاده از اینترنت در میان جوانان، بیش از هر گروه سنی دیگری است (Bullen and Harre ,2000:5). کودکان نیز به عنوان گروه سنی متفاوت, در شمار روبه فزونی كاربران اینترنت قرار مىگیرند. در سال 2005، بیش از 77 میلیون كودك وارد فضای سایبر شدهاند (غمامی، 1384: 45).
همزمان با دسترسی گستردة افراد به اینترنت، شاهد نوع جدیدی از اعتیاد یعنی «اعتیاد اینترنتی» نیز هستیم كه مسئلة خاص عصر اطلاعات است. همانند تمامی انواع دیگر اعتیاد، اعتیاد به اینترنت نیز با علائمی همراه است همچون، اضطراب، افسردگی، كج خلقی، بیقراری، تفكرهای وسواسی و یا خیالبافی راجع به اینترنت. از طرفی، در عین حال كه روابط این افراد (به ویژه كودكان و نوجوانان) در جهان مجازی افزایش مییابد، در مقابل از دامنه روابط آنان در جهان واقعی كاسته میشود. ضمن آنكه، احتمال لطمه دیدن عملكرد آموزش نیز وجود دارد.
...
اعتیاد به اینترنت و نظارت والدین
از زمره عوامل موجد و یا مانع اعتیاد اینترنتی در میان نوجوانان و جوانان، نظارت و کنترلی است که والدین بر استفادة فرزندان از اینترنت اعمال میکنند. مسئله ای که بارز است، این است که معمولا خانوادهها نگاهی متعادل و منطقی پیرامون استفاده فرزندانشان از اینترنت نداشته و دو سیاست کاملا قطبی نسبت به این موضوع در پیش میگیرند. بهطوریکه براساس نتایج یونگ در سال 1998، معمولا والدین در برخورد با استفاده فرزندانشان از اینترنت، مایلند در یكی از دو دسته «سهلانگاری مهربانانه» و «تبعید قاطع یا مطلق قرار بگیرند» ((Bullen and Harre, 2000: 6.
تحقیقات صورتگرفته نشان داده است كه والدین بیشتر نوجوانان آمریكایی در حین آنلاین بودن فرزندانشان، هیچ نظارتی بر آنها ندارند ((Bullen and Harre, 2000: 6. همچنین یونگ تقریباً در تمامی مطالعات موردیای كه راجع به معتادان نوجوان اینترنت انجام داد، بدین نتیجه رسید كه این نوجوانان در اتاقهای خواب و بهدور از چشم بزرگترها آنلاین میشوند.
...