تخقیق تربیت بدنی در ایران باستان

تخقیق تربیت بدنی در ایران باستان تخقیق تربیت بدنی در ایران باستان

دسته : تربیت بدنی و علوم ورزشی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 12 KB

تعداد صفحات : 19

بازدیدها : 250

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

تخقیق تربیت بدنی در ایران باستان

تخقیق تربیت بدنی در ایران باستان

در میان كشورهای مشرق زمین بیگمان ایران تنها كشوری بود كه در نظام تعلیم و تربیت خود بیشترین اولویت را به ورزش و تربیت بدنی داده بود، چه در حالی كه چینیان، همانگونه كه پیش از این گفتیم، به امر ورزش وتربیت بدنی توجه چندانی نداشتند و هندوان نیز پرورش تن و فعالیتهای بدنی را گاه حتی مذموم هم می دانستند، ایرانیان به اهمیت و ارزش توانایی و سلامت بدن به عنوان وسیله بسیار مهمی برای فراهم آوردن ارتشی سلحشور و پیروزمند پی برده بودند.

وظیفه بزرگ حفظ مرز و بوم ایران، كه به موجب تعالیم زرتشت سرزمینی مقدس به شمار می رفت، و نیز میل به كشورگشایی و تسخیر سرزمین های مجاور ایجاب می كرد كه جوانان از تعلیمات نظامی منظمی كه اساس آن طبعاً پرورش و تربیت بدنی بود برخوردار گردند و از این رو در حقیقت برنامه آموزشی گروه بسیاری از جوانان به تعلمیات نظامی و مهارتهای بدنی محدود می شد تا بتوانند شرایط و كیفیتهای لازم برای یك سرباز خوب و شایسته را بدست آورند.

خلاصه آنكه به استثنای فرزندان طبقه  اعیان و شاهزادگان تقریباً همه آموزش و پرورش به تربیت بدنی محدود می شد و تربیت بدنی هم با توجه به اهداف نظامی شكل می گرفت. كودكان تا هفت سالگی زیر نظر مادران پرورش می یافتند و پسران از هفت سالگی تحصیلات رسمی خود را آغاز می كردند واز همان هنگام رسماً متعلق به كشور شناخته می شدند و تا سن پانزده سالگی به آموختن فنون نظامی مشغول بودند و از سن پانزده سالگی خدمت در ارتش را شروع می كردند و تا پنجاه سالگی همچنان به عنوان عضو رسمی ارتش در خدمت باقی بودند. [1] فرزندان طبقه اشراف واعیان و شاهزادگان به روایت هرودوت تا بیست سالگی و به روایت استرابون تا 24 سالگی به تحصیل ادامه می دادند و برای فرماندهی سپاه و حكمرانی و دادرسی آماده می شدند.

 

 

تاریخ تربیت بدنی در قرون وسطی

در اواخر حكومت امپراطوری روم كه به دلیل خودكامگی حكام و فساد و رشوه خواری و ضعف حكومت مركزی در حال انقراض و انحطاط بود، بربرها با هجومی گسترده در اوایل قرن ششم میلادی، تمدن و فرهنگ رومیان را متلاشی كردند و ویرانی و بی نظمی و وحشت و خونریزی را برای مردم آن دوران به ارمغان آورند. معاملات و تجارت و داد و ستد، و برنامه های آموزشی و تعلیم و تربیت در این دوره تقریباً تعطیل شد و زندگی قبیله ای در میان مردم مجدداً رونق پیدا كرد.

دوران حكومت بربرها كه حدود شش قرن به طول انجامید از تاریك ترین دوران تمدن بشری به شمار می آید و پس از پایان دوره مذكور بود كه تلاشهایی جهت دست یابی به فرهنگ و تمدن بهتر صورت پذیرفت. عوامل و سازمانهای متعددی دست به دست هم داده و در برقراری آرامش و ثبات و امنیت مجدد كوشیدند، تا اینكه تاخت و تازها پایان گرفت و به مرور مردم به زندگی و داد و ستد عادی پرداختند. معاملات و تجارت تجدید حیات یافت، شهرها رشد و عظمت و اهمیت بیشتری پیدا كردند و موسسات فرهنگی و آموزشی جدید، متناسب با نیازهای جامعه آن زمان به وجود آمد و دانشگاههایی تأسیس شد و موفقیتهای نسبتاً خوبی به دست آمد كه به طور كلی كسب این موفقیتها مرهون: كلیساها – رهبانیت و دیرها – فئودالیسم – شهرها و نهادهای اجتماعی و بالاخره شیوه های تعلیم و تربیت مذهبی بود.

 

تربیت بدنی در آغاز دوره مسیحیت

امپراطوری روم كه به دلیل زندگی های مجلل و عیش و عشرتهای طبقه اعیان و اشراف رو به انهدام و ضعف بود، مصادف بود با آغاز دوره مسیحیت كه با زبانی ساده و عباراتی روشن و واضح و قابل فهم و درك و احساس همگان توضیح داده می شد. عشق به كمال مطلوب خدایی، دلسوزی و همدردی و همفكری با دوستان و ترس از كیفر خداوندی از جمله مطالبی بود كه اعماق وجود مردم اثر گذاشت. اصول و عقاید مسیحیت امید تازه ای در دل و جان مردم آن زمان دمید. این عقیده انقلابی كه همه انسانها در نزد خداوند برابرند، در طبقات پایین اجتماع بسیار اثر گذاشت و فضیلت فردی موردتوجه قرار گرفت.

 


[1] - Von Dalen. A word History of Ph.Ed. (1953), P.31.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید